Japonia oferă 170.000 de dolari Liceului Teoretic Olimp din orașul Rezina

0

Ambasadorul Japoniei în R. Moldova, Yamada Yoichiro, împreună cu Directoarea Liceului Teoretic Olimp din orașul Rezina Veronica Gheorghița au semnat astăzi, 11 iulie, contractul de grant în valoare de 171.995 de dolari, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului Kusanone.

Banii vor fi folosiți pentru efectuarea lucrărilor de reparații ale blocul B de studii: schimbarea acoperișului; renovarea încăperilor interioare (biblioteca și sala de lectură, sala de arte plastice și laboratorul, sala de dans și vestiarul, blocul sanitar, depozitul și holul), inclusiv înlocuirea rețelelor electrice și termice, rețelelor de apă și canalizare, și sistemului de ventilare.

Proiectul va contribui la crearea condițiilor optime pentru buna desfășurare a procesului educațional și extinderea ofertei de activități pentru elevi. Beneficiarii proiectului vor fi 578 de elevi, 65 de profesori și personal tehnic din liceu.

“Astăzi avem mai multe motive pentru a fi optimiști pentru viitorul copiilor din Moldova. Prin continuarea reformele interne, Moldova va deveni membră a Uniunii Europene. Apartenența la UE va reda Moldovei transparență, legi bune și protecție socială”, care sunt absolut necesare pentru crearea unei „societăți echitabile în care munca cinstită este recompensată”, a declarat ambasadorul Yamada Yoichiro.

Programul de granturi pentru securitate umană Kusanone a fost lansat în R. Moldova în 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7.1 milioane de dolari pentru 86 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata