Kazahstan: Explozie la un depozit de muniții. Cel puțin 60 de răniți

0

Cel puțin 60 de persoane au fost rănite după ce o puternică explozie a avut loc joi la un depozit de muniţii din Kazahstan, determinând autoritățile să evacueze mai multe sate învecinate.

 Focul s-a declanşat în jurul orei locale 19:00 la depozitul de muniţii situat într-o unitate militară din regiunea Jambîl, din sudul țării, provocând o explozie a unor materiale deocamdată neidentificate, potrivit Ministerului kazah al Apărării.

60 de persoane, printre care 11 militari, au fost rănite şi spitalizate în urma exploziei, iar autoritățile au trecut la evacuarea a patru sate situate în raza depozitului de muniţii. Unul dintre sate, care numără 250 de locuitori, este situat la mai puţin de 1 kilometru de locul exploziei, au precizat autorităţile regiunii.

Drumurile din zona accidentului au fost închise circulaţiei, iar traficul feroviar suspendat. 

În 2019, o explozie într-un depozit de muniţii de lângă oraşul Arîs, în regiunea vecină Turkestan, s-a soldat cu doi morţi şi numeroşi răniţi, provocând de asemenea evacuarea a zeci de mii de persoane, reamintesc agențiile de presă internaționale, citate de Agerpres.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata