Lisnevschi: „Ceban e favoritul campaniei, dar trebuie sa ajungă la un număr cât mai mare de oameni din suburbiile Chișinăului”

0

Candidatul la funcţia de primar al Capitalei Ion Ceban este cotat cu cele mai mari şanse de a câştiga cursa pentru primăria Chişinău, în timp ce oponentul său din blocul ACUM, Andrei Năstase parcurge o perioadă de stagnare. Este opinia exprimată de analistul politic Ian Lisnevschi, director Intellect Group într-un comentariu pentru portalul Politics.MD.

În opinia lui Lisnevschi, campania lui Andrei Năstase nu impresionează şi, din acest motiv, rezultatele lui stagnează. În schimb, consideră analistul citat, candidatul PUN Octavian Țîcu poate deveni noua stea a votanților unioniști, fapt care pune în pericol viitorul politici al lui Andrei Năstase, dar şi a liderului PL Dorin Chirtoacă.

Totodată, consideră Ian Lisnevschi, Ion Ceban demonstrează un comportament rațional în această campanie, și apare mai curând cu un manager civilizat și structurat. Directorul Intellect Group consideră că Ceban este favoritul campaniei și dacă va reuși sa ajungă la un număr mare de votanți din suburbii atunci primarul de Chișinău va fi ales în primul tur.

La capitolul partide politice, PSRM și PAS sunt câștigătorii mari ai acestei campanii, susţine Ian Lisnevschi. “Chiar dacă PAS e în bloc cu ACUM măsurătorile arată că PPDA e în cădere periculoasă”, consideră analistul citat.

Ian Lisnevschi mai constată că preşedintele Igor Dodon și premierul Maia Sandu sunt lideri la capitolul încredere, însă Igor Dodon rămâne și chiar își consolidează poziția de cel mai puternic politician din Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata