Magistrații au emis mandat de arestare pe numele lui Gheorghe Cavcaliuc

0

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au emis vineri, 19 noiembrie, mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele colonelului Gheorghe Cavcaliuc.

Președintele Partidului Politic „Acasă Construim Europa” (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, care se află la Londra, are calitate de învinuit în „dosarele penale fabricate în privința lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi, transmite democracy.md cu referire la Zdg.md.

„La demersul procurorului PCCOCS, Judecătoria Chișinău a dispus plasarea în arest preventiv a lui Gheorghe Cavcaliuc (în absența acestuia, ulterior citării), pentru un termen de 30 de zile. Acesta este învinuit de procurori de fabricarea dosarelor Petic și Verbițchi”, menționează responsabilii de la PCCOCS.

La 29 octombrie curent, reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au emis o notă prin care au anunțat că procurorii PCCOCS l-au citat pe colonelul Gheorghe Cavcaliuc pentru data de 5 noiembrie 2021, pentru a fi audiat în calitate de învinuit în „dosarele penale fabricate în privința cetățenilor Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi”.

Potrivit responsabililor de la PCCOCS, dosarele vizate țin de înscenarea unui viol și a transportării ilegale a cartușelor „Kalașnikov” în Ucraina – cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției. În ambele cauze figurează mai mulți bănuiți și învinuiți, dintre care sunt și persoane plasate în arest preventiv.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata