Magistratul Tamara Chișca-Doneva rupe tăcerea despre acuzațiile care îi sunt aduse: Un dosar politic intentat drept răfuială pentru că, am refuzat să demisionez

0

Vicepreședintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), magistratul Tamara Chișca-Doneva, a rupt tăcerea, după ce a fost acuzată de îmbogățire ilicită, iar în casa judecătorului și la birou s-au efectuat percheziții. Într-o postare plasată pe pagina sa de Facebook, Tamara Chișca-Doneva a scris că “de-a lungul timpului sistemul judecătoresc și actorii din acest sistem au fost ținta unor atacuri din partea altor puteri în stat. Dar geneza acestor atacuri a venit întotdeauna din interiorul sistemului. Niște oameni frustrați, cu aspirații neîmplinite, au tot urzit și urzesc în continuare intrigi și scheme menite să-i facă apropiați și utili puterii, pentru a-și atinge într-un final scopurile propuse”.

Tamara Chișca-Doneva susține că dosarul care i-a fost intentat este unul politic,

“Acțiuni realizate, cu încălcarea procedurilor legale, în cadrul unui dosar politic intentat drept răfuială pentru că, am refuzat de a înțelege și a executa „aluziile fine„ despre necesitatea demisionării mele din funcția de judecător. Se dorește demisia mea din funcția de judecător, posibil din cauza faptului că, am fost numită în funcție administrativă în perioada fostului Guvern. Totuși, activitatea de magistrat și de administrare a justiției este independentă și nu are treabă cu guvernările. În încercarea de a resuscita acest CSM, unii arhitectori cred că, prin infiltrarea sentimentului de frică și supunere în rîndul judecătorilor, își vor atinge scopul final. Repet, oamenii corecți vor învinge frica, se vor reabilita, însă în final are de suferit actul de justiție”, susține judecătorul.

“Nici una din acuzații privind nedeclararea averii nu are nici un suport probatoriu pertinent, capacitatea mea financiară și disponibilitățile materiale sunt reflectate pe deplin în declarațiile de avere anuale. Venitul lunar al familiei mele îmi permite un trai decent, dar și posibilitatea realizării unor economii”, mai scrie judecătorul.

Totodată, judecătorul a venit cu replică și pentru postul de televiziune TV8, care este afiliat partidului de guvernare, și care realizează o anchetă despre averea familiei Chișca-Doneva. Magistratul a precizat că imobilul din satul Ratuș, raionul Criuleni, îi aparține fiului său, care activează în domeniul financiar privat din anul 2004.

“Dânsul a avut și are venituri care i-au permis să achiziționeze un teren agricol în afara orașului Chișinău”, a precizat Tamara Chișca-Doneva.

Totodată, judecătorul a postat fotografii din curtea casei și a scris că sunt “disperate încercările reporterilor TV 8, de a monta din filmările cu drona a unor cotețuri de păsări a unui material video senzațional. În această ordine de idei, în concepția jurnaliștilor, orce gospodărie a unui gospodar din satele Republicii Moldova poate deveni subiect de investigație jurnalistică”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata