Maratonul protestelor: Alergătorii strigă „Jos Maia Sandu!”, în timp ce se întrec în centrul capitalei

0

Deși protestele anunțate de Partidul „ȘOR” sunt programate să înceapă la ora 15:00, unii moldoveni n-au avut răbdare și s-au apucat să protesteze de dimineață. Este vorba despre un grup de alergători la Maratonul Internațional Chișinău, care se desfășoară în aceste zile în capitală. Aceștia scandau lozinci împotriva Maiei Sandu, chiar în timp ce se întreceau pe pista din Piața Marii Adunări Naționale. 

Mai mult, protestatarii maratoniști erau echipați corespunzător, purtând tricouri pe care era inscripționat sloganul „Jos Maia Sandu!”. Imaginile cu sportivii care scandează lozinci împotriva șefei statului au fost suprinse de un internaut, care a venit să urmărească evenimentul.

Amintim că astăzi, în capitală urmează să aibă loc o amplă acțiune de protest, organizată de Partidul „ȘOR”, la care sunt așteptate să participe peste 50 de mii de persoane. Manifestațiile de stradă au început acum o săptămână, când, de asemenea, în fața Parlamentului și Președinției s-au strâns în jur de 40 de mii de oameni nemulțumiți, iar o parte din ei au rămas să protesteze în regim non-stop, într-un orășel de corturi amenajat în fața legislativului. Protestatarii cer o acuză pe Maia Sandu și guvernarea PAS de incompetență și rea voință și cer demisia in corpore a actualei puteri și organizarea alegerilor prezințiale și parlamentare anticipate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata