Mărfuri evaluate la peste 12 milioane de lei au fost confiscate de către ARBI a CNA

0

Construcții locative, terenuri de construcție, un cont bancar și un automobil, în valoare totală de peste 12 milioane de lei, au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) din cadrul CNA, săptămâna trecută. Acestea au fost indisponibilizate în baza unor delegații recepționate de la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) și Procuratura Anticorupție (PA). În prezent, Agenția are în executare 99 de delegații pe 70 de cauze penale în privința a 150 de subiecți cu statut procesual.

Subdiviziunile CNA au mai raportat pentru săptămâna trecută realizarea a 7 expertize judiciare, executarea a 2 analize operaționale și demararea a altor 6, în procedură fiind 105 studii analitice. Direcția generală urmărire penală a expediat procurorilor două cauze penale cu propunere de transmitere în judecată, alte două dosare fiind pornite săptămâna trecută. La moment, în gestiunea DGUP a CNA se află 358 de cauze penale.

În cancelaria CNA au fost înregistrate 1463 de materiale, au fost eliberate 98 de caziere de integritate, au fost organizate 3 instruiri anticorupție, iar la linia națională anticorupție au fost recepționate 34 de apeluri telefonice.

犀利士

În penitenciare se află 12 persoane arestate în dosarele din gestiunea Centrului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata