Natalia Parasca, președinte interimar al partidului “Renaștere”, denunță presiuni politice și percheziții în masă

0

Într-o declarație recentă, Natalia Parasca, președintele interimar al Partidului “Renaștere”, a exprimat îngrijorarea cu privire la perchezițiile în masă și reținerea activiștilor și deputaților partidului său, considerând aceste acțiuni drept un răspuns la întâlnirea sa cu reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

În cadrul acelei întâlniri, Parasca a pledat pentru impunerea unei ordini europene în societatea moldovenească și a subliniat că ideea aderării Moldovei la Uniunea Europeană își pierde rapid popularitatea, cu susținători ai parcursului european reprezentând acum mai puțin de jumătate din populație.

În acest context, numărul celor care susțin integrarea Republicii Moldova în Uniunea Economică Eurasiatică și consolidarea parteneriatului cu Federația Rusă este în creștere. Partidul “Renaștere” a afirmat deschis că majoritatea cetățenilor moldoveni se opun aderării la NATO și susțin menținerea unei neutralități permanente.

Parasca susține că partidul ei este supus unei comenzi politice, deoarece reprezintă o amenințare reală pentru autorități, iar Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) îl consideră principalul concurent electoral în alegerile locale generale.

În plus, Natalia Parasca a declarat că opoziția din Republica Moldova nu a fost niciodată supusă unei presiuni și intimidări atât de mari ca în prezent. Ea a adresat o scrisoare oficială către organizații precum Consiliul Europei, delegația Uniunii Europene, misiunea OSCE și misiunea ONU, detaliind numeroasele încălcări ale drepturilor omului și ale libertăților politice comise de autoritățile moldovenești.

În scrisoare, Parasca solicită autorităților să înceteze persecuția politică și să ceară scuze victimelor pentru încălcările grave ale vieții private și a drepturilor omului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata