Noi instruiri pe linie de pilotare a dronelor

0

Pe parcursul săptămânii precedente, în zona de frontieră au avut loc ședințe de instruire pentru operatori drone de tip VTOL. Au participat șase angajați ai Poliției de Frontieră.

Scopul principal al instruirilor, care sunt organizate periodic, este de a forma abilități de utilizare eficientă a echipamentului modern de control și supraveghere a frontierelor, conform cerințelor Regulamentului privind normele de pilotare a sistemelor de aeronavă fără pilot la bord în cadrul Poliției de Frontieră. 

În conformitate cu agenda sesiunilor, trainerii din cadrul companiei producătoare au vorbit cu polițiștii de frontieră despre tehnologia și arhitectura dronelor de tip VTOL, configurarea dispozitivului de urmărire, procedurile de calibrare, planificare și navigare a punctelor de referință, verificarea sarcinii și a traiectoriei de zbor. 

De asemenea, în cadrul exercițiilor practice a fost punctată importanța respectării regulilor de siguranță și operare a dronelor, în special să nu pună în pericol alte persoane, aeronave sau bunuri aflate la sol.

NOTĂ: Sub egida Universității Tehnice din Vilnius Gedeminas și Academia Estoniană de Științe ale Securității, reprezentanți ai Companiei Threod Systems și formatorilor din cadrul Poliției de Frontieră au fost organizate instruirile de pilotare a dronelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata