O bucată din asteroidul Bennu se îndreaptă spre Pământ

0

Un fragment de asteroid vechi de peste patru miliarde de ani se îndreaptă spre Pământ iar contactul este inevitabil.

Totuși, viața pe Terra nu este în pericol din această cauză, pentru că fragmentul cosmic este adus aici prin voința oamenilor de știință, transmite democracy.md cu referire la antena3.ro.

Mai exact, bucata de asteroid călătorește la bordul unei nave spațiale care revină pe Terra.

Nava spațială robotizată Osiris-Rex a fost construită în Colorado iar echipa științifică de la compania Lockheed Martin se pregătește deja pentru sosirea ei, planificată în septembrie anul curent.

În octombrie 2020, Osiris-Rex făcut o scurtă aterizare pe un asteroid cunoscut sub numele de Bennu, cu sarcina de a colecta o mostră pe care să o aducă pe Pământ.

A reușit acest lucru “decupând” o bucată de rocă de pe Bennu cu ajutorul unui jet de azot la înaltă presiune, care a pulverizat o porțiune din suprafața asteroidului.

Bennu este o “capsulă a timpului” veche de peste patru miliarde și jumătate de ani. Mineralele și substanțele chimice care alcătuiesc acest obiect cosmic s-au format înainte ca Pământul să existe ca planetă.

Dacă Osiris-Rex își va încheia cu bine călătoria de aproape trei ani și va coborî cu succes – la capătul unei parașute – în deșertul Utah, în septembrie, multe dintre secretele sistemului solar și ale vieții, așa cunoaștem, ar putea fi dezvăluite.

Pentru succesul complet al operațiunii, la locul aterizării va fi amenajată o incintă sterilă, care să ferească bucata de asteroid de contaminare, înainte de a fi dusă pentru analiză la Centrul Spațial Johnson.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata