Parlamentul a votat în prima lectură unele modificări la Legea bugetului de stat pentru anul curent

0

Parlamentul a votat, în prima lectură, unele modificări la Legea bugetului de stat pentru anul curent, ca urmare a majorării capitalului social al SA „Energocom”, realizată în lunile septembrie-noiembrie în baza deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale.

Urmare a modificărilor, veniturile bugetului de stat pentru anul curent se stabilesc la nivel de 59,3 miliarde de lei; cheltuielile – de 73,9 miliarde de lei, iar deficitul – în mărime de 14,6 miliarde de lei.

Majorarea capitalului social al SA „Energocom” a avut drept scop sporirea capacităților de cumpărare a gazelor naturale și energiei electrice, formarea stocurilor de gaze naturale, precum și asigurarea condițiilor necesare pentru continuarea furnizării gazelor naturale către SA „Moldovagaz”. Vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, a ținut să sublinieze în context că stocurile de gaze naturale care aparțin Republicii Moldova și care sunt depozitate în Ucraina sunt în afara oricărui pericol, se află la sute de metri adâncime și sunt în apropierea țării noastre.  

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata