Parlamentul European cere un mandat de arest pe numele lui Lukașenko

0

Parlamentul European a cerut Curții Penale Internaționale de la Haga (CPI) să emită mandat de arest pe numele liderului de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, implicat în războiul ucrainean. O rezoluție în acest sens a fost aprobată de europarlamentari. De asemenea, Aleksandr Lukașenko a fost recunoscut drept complice la deportările ilegale ale copiilor ucraineni.

Parlamentarii europeni l-au acuzat pe președintele Belarus , Aleksandr Lukașenko, de daune aduse Ucrainei și implicare în transferul ilegal de copii. De asemenea, s-a solicitat Consiliului Uniunii Europene să extindă pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei și Bela樂威壯 rus. Raportul cu solicitarea adresată Curții Penale Internaționale de la Haga a fost aprobat de Comitetul pentru probleme externe a Parlamentului European pe data de 13 septembrie, transmite democracy.md, cu referire la radiomoldova.md.

Parlamentul European a condamnat ferm implicarea regimului de la Minsk în războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și discursul de ură, dezinformarea și propaganda, care reflectă retorica Moscovei.

La 17 martie, Curtea Penală Internațională de la Haga a emis mandate internaționale de arest pe numele președintelui rus, Vladimir Putin, dar și al comisarului pentru drepturile copilului, Maria Belova, care s-ar face responsabili de deportările ilegale ale copiilor ucraineni pe teritoriul Rusiei. Astfel, 123 de state membre ale Curții sunt obligate să-l aresteze pe Vladimir Putin și să-l transfere la Haga, dacă va intra pe teritoriul lor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata