Parteneriat cu Banca Europeană: Planuri ambițioase pentru reabilitarea străzilor cheie din Chișinău

0

Primăria Chișinău a lansat procesul de pregătire a unui proiect nou de infrastructură municipală pentru reabilitarea complexă a trei artere rutiere principale ale municipiului. Este vorba despre străzile Mesager și Industrială și extinderea bd. Mircea cel Bătrân. Proiectul a fost abordat în cadrul unei discuții, la sediul Primăriei, cu reprezentanții Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, care sunt într-o vizită de lucru la Chișinău.

„Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare a răspuns pozitiv solicitării de examinare a unui nou instrument financiar care să permită finanțarea acestui proiect amplu de dezvoltare, cu impact asupra zonelor pe care le traversează aceste artere de importanță majoră pentru municipiu”, a anunțat primarul general Ion Ceban.

Edilul a mai anunțat că, în contextul în care Primăria Chișinău a finalizat proiectele tehnice de execuție, a fost posibilă inițierea procesului de analiză cu inginerii de transport și infrastructură ai BERD care au efectuat o primă evaluare în teren a opțiunilor propuse, după care urmează elaborarea analizei de ”due diligence” economic, financiar, precum și categorisirea acestor rețele rutiere în conformitate cu cerințele de impact asupra mediului, mobilitate urbană incluzivă, opțiuni moderne de gestionare a traficului, etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata