POLITICĂMinisterul finanțelor confirmă că medicii care nu s-au infectat cu Covid-19 la locul de muncă vor fi nevoiți să întoarcă indemnizația

0

Ministerul Finanțelor a demarat o inspecție financiară prin care va fi verificat modul de gestionare a banilor alocați pentru achitarea indemnizației unice Covid-19 de 16 mii de lei, oferite angajaților din instituțiile medico-sanitare, care s-au îmbolnăvit la locul de muncă. Ofițera de presă a comunicat pentru UNIMEDIA că inspectarea este încă în derulare și rezultatele vor fi prezentate în raportul final, transmite unimedia.info.  

Ministerul Finanțelor a demarat o inspecție financiară prin care va fi verificat modul de gestionare a banilor alocați pentru achitarea 

În urma verificării se presupune că angajații, care nu s-au infectat la locul de muncă vor fi nevoiți să întoarcă indemnizația. Totodată criteriile de verificare nu sunt încă cunoscute și „nu este recomandat să ne axăm pe acest aspect, atât timp cât nu este o hotărâre finală”.

„Momentan, potrivit Programului de activitate al Inspecției Financiare pentru semestru II 2021, derulează inspectarea financiară privind corectitudinea stabilirii și gestionării mijloacelor financiare utilizate în procesul achitării indemnizației unice Covid -19 de către APC și APL. Raportul privind rezultatele inspectării la moment nu este întocmit, de aceea vom reveni cu informații când vom avea rezultatele finale ale inspectării.

Cu toate acestea, menționăm că, niciun angajat din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, care a primit, în condiții legale, indemnizația unică în mărime de 16 mii lei în urma infectării cu infecția Covid -19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu nu va fi în situația să restituie indemnizația respectivă”, a precizat ofițera.

Cadrele medicale ar putea să nu mai beneficieze de indemnizația unică de 16 mii de lei din partea statului, dacă se vor infecta cu SARS-CoV-2 în timpul acordării asistenței medicale. Abrogarea acestei prevederi a fost aprobată ieri în Guvern și a fost înaintată Parlamentului pentru examinare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata