Politolog: Concurentul nr. 1 al partidului de guvernare PAS este primarul Capitalei

0

Concurentul nr. 1 al partidului de guvernare PAS este primarul Capitalei, Ion Ceban, și, mai nou, echipa sa din Mișcarea Alternativa Națională. Lupta se va înteți și mai mult din moment ce MAN va fi înregistrat și va începe realizarea primelor obiective la nivel de țară și municipalitate. Declarația a fost făcută de politologul Ian Lisnevschi în cadrul emisiunii ”Acces Direct” de la postul NTV.

”Concurentul nr. 1 al guvernării, adică al PAS, este Ion Ceban și trebuie să înțelegem că în următoarea campanie electorală toate loviturile PAS și ale instituțiilor de stat vor fi anume în direcția lui Ceban. Dacă nu va avea câteva persoane care să preia această bătălie, atunci va fi foarte greu. Istoria a arătat că un singur politician nu rezistă la toate aceste lovituri. Trebuie să vină cu o echipă bine construită”, a declarat Ian Lisnevschi.

Politologul a precizat că, în linii mari, la următorul scrutin echipa MAN va obține rezultate bune, mai ales că acest lucru îl arată și sondajele, iar o bună parte din electoratul de centru sau centru-dreapta este debusolat.

”Cred că Ion Ceban va prelua electorat de pe segmentul centru și centru-dreapta, care s-a eliberat, deoarece pe acest segment juca Partidul Democrat. Pragmatic, MAN se va situa pe centru și centru-dreapta, acolo unde este un electorat destul de mare și poate chiar în campaniile electorale să migreze și pe stânga și pe dreapta. Vedem un lucru care era foarte rar până acum. Până la lansare, acest partid, se observă și din sondaje, are rezultate destul de bune pentru un partid care încă nu a fost înregistrat. Putem presupune că în MAN există două echipe: una care lucrează la nivel național, iar a doua – la nivel local. Dacă Ion Ceban va veni cu organizații teritoriale consolidate și cu un mesaj național, atunci cred că va reuși la următorul scrutin să obțină rezultate pozitive”, a mai adăugat Ian Lisnevschi.

Amintim, Congresul de constituire a Partidului Mișcarea Alternativa Națională va avea loc în data de 21 decembrie. În cadrul evenimentului, noua formațiune își va crea structurile de conducere, iar publicul va afla și cine sunt membrii echipei MAN. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a precizat deja că este este vorba de grupuri diferite de persoane, cum ar fi intelectuali, medici, pedagogi, conducători de instituție, inclusiv din municipiu, din cabinetul primarului, viceprimari și șefi de direcție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata