Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu rezidenta UNICEF, Maha Damaj: „Atenția noastră este concentrată asupra copiilor, pentru că ei sunt viitorul Republicii Moldova”

0

 UNICEF va continua să sprijine eforturile Guvernului în asigurarea protecției drepturilor copiilor și îmbunătățirea accesului lor la servicii de calitate. Prioritățile de cooperare, în vederea oferirii unui răspuns prompt și eficient la necesitățile fiecărui copil, au fost discutate la întrevederea premierului Dorin Recean cu reprezentanta rezidentă UNICEF în Republica Moldova, Maha Damaj.

Șeful Executivului a apreciat suportul UNICEF atât în procesul de gestionare a crizei refugiaților din Ucraina, cât și în promovarea drepturilor copiilor, adolescenților și tinerilor în țara noastră. „În tot ceea ce facem, atenția noastră este întotdeauna concentrată asupra necesităților copiilor, pentru că ei sunt viitorul Republicii Moldova. Sunt convins că vom contribui, împreună cu UNICEF, la promovarea unor politici și programe eficiente, pentru a genera rezultate pe toate segmentele propuse, în mod special, în educație și asistență socială”, a spus premierul Dorin Recean.

La rândul său, reprezentanta rezidentă UNICEF, Maha Damaj, a vorbit despre acțiunile prioritare pentru următoarea perioadă, care au drept scop consolidarea sistemului de protecție a copiilor din Republica Moldova. Printre obiectivele setate se numără implementarea eficientă a tehnologiilor digitale, asigurarea incluziunii educaționale a copiilor cu dizabilități,  reformarea justiţiei juvenile, precum și crearea condițiilor igienico-sanitare în incinta şcolilor. De asemenea, interlocutorii s-au referit la necesitatea adaptării programului școlar și dezvoltării unor instrumente pentru finanțarea sectoarelor specifice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata