Președintele țării susține că utilizarea Panglicii ”Sfântul Gheorghe” ”este un comportament criminal și dezgustător”

0

Președintele Maia Sandu susține că cetățenii vor plăti dur dacă vor continua să poarte Panglica ”Sfântul Gheorghe” după scoaterea acesteia în afara legii. Declarația a fost făcută după anunțul promulgării legii care interzice un șir de însemne, asociate, în opinia autorităților, cu războiul din Ucraina.


”Nu putem tolera promovarea unor simboluri și acțiuni care sunt asociate războiului din Ucraina. (…) Locul acestor simboluri este alături de alte simboluri barbare ale distrugerii și morții. La coșul de gunoi al istoriei. Datorăm acest gest victimelor acestui război. Acei care folosesc simbolurile războiului pentru a picura ură în conștiințele noastre și pentru a semăna vrajbă și divizare în societate vor plăti dur conform legii. Utilizarea acestora este un comportament criminal și dezgustător. Politicienii care speculează cu simboluri pentru a diviza societatea, vor fi penalizați. Oamenii publici trebuie să fie conștienți de responsabilitatea care le revine pentru păstrarea păcii și coeziunii în societate”, a declarat Sandu în cadrul unui briefing.


Odată cu publicarea legii în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, purtarea Panglicii ”Sfântul Gheorghe”, dar și a unor insigne, drapele, embleme, litere, elemente grafice se va considera infracțiune. Pedeapsa pentru aceasta prevede amendă de până la 9000 de lei sau muncă în folosul comunității de la 30 la 60 de ore pentru persoanele fizice, iar în cazul persoanelor juridice sancțiunea se ridică până la 18000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata