Prețul este SECRET: Energocom a semnat un contract de cumpărare a curentului electric cu o companie din Ucraina

0

Guvenrarea ascunde la ce preț procură energie electrică de la ucraineni. Potrivit Agenției Proprietăți Publice, această informație este una secretă. Din comunicatul de presă emis de APP aflăm că S.A. Energocom a semnat un contract de achiziție a 30% din necesarul de curent electric pentru luna mai cu compania ucraineană Ukrhidroenergo, conform prevederilor dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale din 29 aprilie. Operatorul ucrainean va începe livrările de energie din data de 12 mai.

„Conform condițiilor contractuale, la solicitarea părții ucrainene, prețul de achiziție pentru acest contract este un secret comercial și nu poate fi divulgat, dar pot confirma ca este un preț mai mic decât ofertele parvenite la licitația precedentă”, a spus Vladimir Sadovoi, director general interimar al Energocom.

La sfârșitul lunii aprilie, Energocom, în baza negocierilor directe, a semnat un contract de achiziție cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES), la prețul de 59,5 dolari/ MWh. MGRES și-a asumat să asigure 70% din necesarul de energie electrică pentru luna mai.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata