Primăria Chișinău, pregătită să inițieze un acord de colaborare cu orașul Haifa din Israel

0

Primăria Chișinău a început discuțiile privind inițierea unui acord de colaborare cu orașul Haifa din Israel. Subiectul a fost abordat astăzi în cadrul unei întrevederi dintre primarul Ion Ceban și viceprimarul din Haifa, Shimshon Ida, care a vizitat Primăria Capitalei.

”Am discutat despre inițierea unui Acord de colaborare, care ar duce la realizarea mai multor proiecte comune, iar până atunci am convenit să stabilim o foaie de parcurs. Totodată, am discutat despre unele evenimente pe care urmează să le organizăm de comun cum ar fi: prezentarea mediului de afaceri din Israel, a profilurilor investiționale Chișinău, dar și prezentarea filmului realizat recent de Primăria Chișinău în memoria victimelor pogromului de la Chișinău”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a precizat că își propune să realizeze schimburi de experiență și în așa domenii precum transport, sănătate, educație și sport.

Amintim, la începutul lunii martie, Ion Ceban a efectuat o vizită de lucru în Israel, acolo unde, la fel, a avut o întâlnire cu viceprimarul din Haifa, al treilea oraș ca mărime din Israel. Atunci, edilul a mai avut întrevederi importante cu demnitari israelieni din parlament, guvern, dar și cu aleși locali, oameni de afaceri și lideri de organizații neguvernamentale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata