Primarul Chișinăului, despre 31 august și caldarâmul descoperit: Urmează să avem acceptul de la CNMI

0

Primarul Ion Ceban a făcut declarații referitoare la situația reparațiilor străzii de pe 31 august și a descoperirii caldarâmului în cadrul unei conferințe de presă. Edilul a prezentat soluțiile identificate și așteaptă acceptul de la CNMI pentru a putea avansa în procesul de renovare.

Primarul Ceban a subliniat importanța implicării agenției și a Ministerului Culturii în luarea deciziilor, exprimând speranța că un răspuns clar va fi furnizat cât mai curând posibil. Au fost discutate mai multe variante, iar prima opțiune implică închiderea completă a străzii și reabilitarea integrală a porțiunii afectate. A doua variantă presupune rezervarea unei părți pentru transportul public, în timp ce cealaltă parte, care este descoperită și prezintă interes arheologic și public, ar fi reabilitată. O a treia variantă a fost menționată, dar nu a fost detaliată și nu a fost preferată de primar.

În același timp, lucrările de renovare continuă pe celelalte porțiuni ale străzii, iar primarul speră să le finalizeze cât mai curând posibil. Acesta a subliniat necesitatea unei viziuni clare asupra proceselor în general și a menționat intervenția Ministerului Culturii în cazul descoperirilor arheologice. Primarul a reiterat disponibilitatea municipalității de a colabora și de a uni eforturile pentru a aborda aceste aspecte într-un mod corespunzător atunci când se va obține o viziune clară și un acord comun.

Declarațiile primarului Ceban au subliniat importanța luării deciziilor în colaborare cu agențiile și ministerul responsabil, evidențiind dorința de a găsi soluții eficiente pentru reparațiile străzii de pe 31 august, având în vedere și descoperirea caldarâmului care implică aspecte arheologice și culturale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata