Primarul Ion Ceban anunță reușita proiectului major de izolare termică la Liceul Teoretic „Grătiești” cu economii semnificative

0

Primarul General Ion Ceban a anunțat finalizarea cu succes a unui proiect de amploare la Liceul Teoretic „Grătiești”, cu impact semnificativ asupra confortului termic și eficienței energetice. Lucrările de izolare termică și renovare a fațadei Liceului în valoare de peste 2 milioane de lei, au inclus schimbarea ușilor exterioare și a ferestrelor, contribuind la o economie estimată de 30% în cheltuielile pentru încălzire.

„La acest liceu, unde învață peste 500 de elevi, am alocat, anterior, alte aproape 1,2 milioane de lei pentru lucrările de modernizare a sistemului de iluminat; renovarea sistemului de încălzire; procurarea unui panou fotovoltaic; renovarea bibliotecii; reparația sălii de sport, a holurilor și a sălilor de clasă; amenajarea unei sere ecologice. De asemenea, la Liceul Teoretic „Grătiești” urmează să construim o sală polivalentă”, a declarat Ion Ceban.

Primarul General, Ion Ceban, a subliniat că investițiile în comuna Grătiești nu se opresc aici. Alte fonduri au fost alocate pentru izolarea termică a clădirii Gimnaziului din Hulboaca, în valoare de 875 de mii de lei din bugetul municipal și 65 de mii de lei din bugetul local.

„În acest an, la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Grătiești și Hulboaca, am bugetat aproape 1,4 milioane de lei. Din banii alocați de municipalitate vor fi schimbate ușile la Grădinița nr. 1. De asemenea, la ambele grădinițe din comună va fi construit câte un teren de sport, iar sălile de bucătărie au fost dotate cu utilaj nou”, a specificat Ceban.

Întreaga investiție municipală în infrastructura din Grătiești între anii 2020-2022 a atins aproape 12 milioane de lei, orientată către modernizarea drumurilor, construcția rețelelor de canalizare și extinderea iluminatului public. Aceste eforturi reprezintă o parte din angajamentul municipalității de a îmbunătăți condițiile de învățare și viața comunității în ansamblu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata