R. Moldova trece la ora de iarnă

0

Weekendul acesta R. Moldova va da în urmă cu o oră acele ceasornicului.

Astfel, trecerea se va face în noaptea de sâmbătă, 28 octombrie, spre duminică, 29 octombrie.

Ca urmare, ora 4:00 va deveni ora 3:00. Deci, ultima zi de duminică din luna octombrie va fi cea mai lungă din acest an, având 25 de ore.

Specialiștii susțin că schimbarea orei afectează organismul uman și, de obicei, este nevoie de aproximativ o săptămână pentru a ne adapta. Totodată, medicii spun că procesul poate aduce stări de oboseală, nervozitate și chiar depresie.

Omul are nevoie în jur de trei zile pentru a se adapta la această schimbare. S-a demonstrat că cei care adorm mai târziu, după ora 22:00, se adaptează mai greu.

Schimbarea orei și trecerea la ora de iarnă în 2023 are loc în ultima zi de duminică a lunii octombrie. Diferența față de anul trecut este că acum trecerea are loc în noaptea de 28 spre 29 octombrie, în vreme ce anul trecut s-a produs în noapte de 29 octombrie spre 30 octombrie.

Moldova a recurs la trecerea la ora de iarnă din anul 1979, pentru a folosi optim lumina naturală cu scopul de a reduce iluminatul artificial. Trecerea de la ora de vară la cea de iarnă are loc în 70 de țări cu respectarea diferenței de fus orar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata