Regiunea Transnistreană acuză Chișinăul că blochează furnizarea de echipamente medicale

0

Așa-zisul Minister de Externe de la Tiraspol acuză autoritățile de la Chișinău că ar bloca, din nou, livrarea unui aparat medical în stânga Nistrului. Regiunea transnistreană face apel la mediatorii internaționali să ia măsuri și să acorde asistență în vederea deblocării importului de echipamente medicale în stânga Nistrului. Biroul politici de reintegrare a venit cu o reacție în acest sens.

„Moldova continuă să creeze obstacole în calea furnizării echipamentelor de diagnosticare specializate în instituțiile medicale din regiunea transnistreană. În special, a fost blocată furnizarea unui aparat digital cu raze X, achiziționat pentru Dispeceratul Antituberculoză al Spitalului Clinic Republican”, anunță așa-numitul Minister de Externe de la Tiraspol, transmite democracy.md cu referire la newsmaker.md. 

De asemenea, se menționează că Moldova ar fi blocat și anterior, timp de trei luni, importul unui aparat medical destinat, în special, pentru veteranii invalizi.

„Acest lucru a dus la întreruperea deservirii în bază de garanție a tomografului și, de asemenea, a privat sute de pacienți de posibilitatea de a primi îngrijiri medicale de înaltă tehnologie. Facem apel la mediatorii internaționali să ia măsuri în legătură cu aceste acțiuni inumane ale Republicii Moldova, care reprezintă o amenințare la adresa vieții și sănătății cetățenilor PMR, și să acorde asistență în deblocarea importului de echipamente medicale”, se mai arată în comunicat.

Prin urmare, contactat de NM pentru un comentariu, Serviciul de presă al Biroului politici de reintegrare a menționat că „Tiraspolul a fost informat că depășirea acestei probleme este posibilă în condițiile conformării beneficiarului echipamentelor la cerințele securității radiologice și autorizării activității acestuia pe teritoriul Republicii Moldova în corespundere cu exigențele legislației naționale în vigoare”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata