Un medic și doi angajați INSP, vizați într-un dosar pentru amestec în urmărirea penală

0

Recent, Procuratura raionului Edineț, în colaborare cu Regimentul de patrulare Nord al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP, au inițiat urmărirea penală într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 303 alin. (3) din Codul penal – amestecul, sub orice formă, în activitatea organelor de urmărire penală cu scopul de a împiedica cercetarea rapidă, completă și obiectivă a cauzei penale, acțiuni săvârșite cu folosirea situației de serviciu.

Temei pentru începerea urmăririi penale, au servit circumstanțele, potrivit cărora persoane care urmează a fi identificate în cadrul urmăririi penale, ar fi înlocuit mostrele de sânge prelevate de la un suspect în conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică.

Printre persoanele suspectate în comiterea infracțiunii de amestec în urmărirea penală figurează un angajat al Instituției Medico-Sanitare Publice Spitalul Raional Edineț, precum și doi angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare implicați în documentarea cazului de conducere în stare de ebrietate alcoolică.

În cazul în care vinovăția vreunuia dintre suspecți va fi dovedită, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 750 la 950 unități convenționale sau cu închisoare de până la 4 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata