România va oferi motorină agricultorilor din Republica Moldova

0

România va oferi un nou lot de ajutor umanitar pentru Republica Moldova. Este vorba despre motorina destinată agricultorilor din țara noastră care au fost afectați de crize.

Motorina va ajunge în Moldova pe cale feroviară. Recepționarea, transportarea, depozitarea, păstrarea și evidența motorinei va fi asigurată de Agenția Rezerve Materiale, transmite democracy.md, cu referire la樂威壯 ultorii-din-republica-moldova/” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”> realitatea.md. 

Instituția va elabora graficul de eliberare a carburantului și îl va prezenta Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Motorina se va elibera doar în recipiente care corespund regulilor generale de protecție împotriva incendiilor.

De asemenea, pentru manevrarea cisternelor, transportate de la punctul de trecere a frontierei și depozitare, brokeraj vamal, Ministerul Finanțelor va acorda din fondul de rezervă al Guvernului un milion de lei.

Distribuirea ajutorului umanitar se va efectua în baza deciziei Comisiei interdepartamentale pentru ajutoarele umanitare. Cantitatea motorinei nu indicată în proiectul hotărârii de Guvern.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata