Secretariatul Parlamentului va colabora cu Biroul de Cooperare al Elveției

0

Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova își propune o colaborare durabilă cu Biroul de Cooperare al Elveției. Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a discutat cu directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Guido Beltrani.

威而鋼

Potrivit unui comunicat al Legislativului, subiect prioritar pe agenda discuțiilor a fost suportul pe care îl poate acorda Parlamentului Biroul de Cooperare al Elveției în consolidarea capacităților instituționale și a instrumentelor legislative.

Oficialii au agreat domeniile-cheie care urmează a fi fortificate prin asistență, schimb de bune practici și transfer de expertiză: digitalizarea proceselor legislative, procesul de aproximare a legislației naționale la aquis-ul comunitar, controlul parlamentar, evaluarea ex-post a actelor aprobate de Parlament, comunicarea cu cetățenii și societatea civilă, creșterea gradului de transparență instituțională și dezvoltarea profesională a angajaților.

Tamara Gheorghița s-a referit, în cadrul discuțiilor cu directorul Biroului de Cooperare al Elveției, la activitățile desfășurate de Parlament în avansarea procesului de integrare europeană, dar și la provocările întâmpinate. „Statutul de țară candidată pentru aderare la UE oferă angajaților Secretariatului Parlamentului diverse oportunități, dar și noi responsabilități și noi obiective care trebuie îndeplinite, provocări care trebuie depășite eficient”, a spus Secretarul general al Parlamentului.  

La rândul său, oficialul elvețian a anunțat că Biroul de Cooperare al Elveției își propune să continue și să extindă proiectele în țara noastră, instituția fiind pregătită să ofere Parlamentului asistența de care este nevoie pe domeniile-cheie discutate pentru a avansa în parcursul european.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata