Șeful Adunării Populare a Găgăuziei, lipsit de pașaportul diplomatic

0

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitrii Constantinov, a rămas fără pașaportul diplomatic. Asta după ce, atunci când a revenit de la congresul de la Moscova din 21 aprilie, documentul a fost luat de către Serviciul de Informații și Securitate pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit președintelui Adunării Populare a Găgăuziei, ofițerii SIS i-au cerut pașaportul pentru verificări, l-au interogat timp de aproximativ două ore și i-au înmânat un act precum că i se ridică pașaportul diplomatic, deoarece nu figurează în baza de date și i-au sugerat să se adreseze la Agenția Servicii Publice, Secția de pașapoarte, transmite democracy.md cu referire la canal5.md.

„(…) Le-am arătat totul, ei au verificat, mi-au înmânat un act că totul este în regulă. M-au lăsat să plec, dar nu de tot, ci în altă cameră, unde mă aşteptau deja alţii. Şi au început interogatoriile. (…) Zic, despre ce securitate vorbiţi în genere? Îmi puteţi explica? Noi avem relații militare cu Federaţia Rusă? Sau ați votat o lege precum că este un stat agresor și că au fost rupte toate relațiile cu acesta? Ei au zis că nu. (…) Arătaţi-mi legea pe care am încălcat-o”, a declarat Constantinov.

De asemenea, pe AIC a fost verificat și bagajul acestuia.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata