Suedia oferă Moldovei 120.000 de euro pentru combaterea dezinformării legată de alegeri

0

Suedia oferă Republicii Moldova circa 120.000 de euro pentru a contracara dezinformarea legată de alegeri. Acest sprijin suplimentar va completa actualul sprijin pentru mass-media independentă și securitatea cibernetică în Moldova. Despre aceasta a anunțat Christian Danielsson, secretarul de stat al ministrei UE Jessika Roswall, care efectuează în perioada 24-25 aprilie o vizită în Moldova.

Potrivit lui Christian Danielsson, el este impresionat de reziliența Republicii Moldova împotriva atacurilor hibride ale Federației Ruse și de multitudinea de crize care au avut loc ca urmare a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, transmite democracy.md, cu referire la ipn.md.

De asemenea, oficialul a menționat că Suedia va rămâne angajată să sprijine Republica Moldova în această situație dificilă. 

Ambasada Suediei precizează că vizita de lucru la Chișinău reprezintă o oportunitate de a discuta despre modul în care Suedia își poate dezvolta cooperarea cu Moldova pentru a sprijini eforturile țării de aderare la UE și de reformă, precum și pentru a-și consolida reziliența înainte de viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare.

Sprijinul Suediei pentru Moldova a crescut de la invadarea pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. În 2023, sprijinul s-a ridicat la 42 de milioane de euro. În octombrie 2023, Suedia a anunțat un pachet energetic pentru Moldova în valoare de 25 de milioane de euro. Acest sprijin este dedicat gospodăriilor vulnerabile din Moldova și va contribui la eficiența energetică pe termen lung și la dezvoltarea infrastructurii în țară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata