Șeful din cadrul Institutului Oncologic, plasat în arest pentru 20 de zile. Ce s-a mai întâmplat astăzi

0

Centrul Național Anticorupție (CNA) informează că, instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 20 de zile pe numele șefului de secție din cadrul Institutului Oncologic, reținut acum la data de 15 februarie de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de corupere pasivă, transmite democracy.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit informațiilor, vineri, 18 februarie, un nou denunț împotriva acestuia a fost depus de către o persoană, care susține că i-ar fi oferit mită pentru servicii similare.

„Potrivit denunțătorului, șeful de secție ar fi primit de la el 50 000 de lei pentru a grăbi internarea mamei sale, bolnave de cancer, în instituția medicală. Declarantul susține, în plângerea sa, că i-ar fi transmis banii chiar în biroul de serviciu al angajatului Institutului Oncologic, documentând discuția cu mijloace audio, pe care a atașat-o la denunț în calitate de probă. Astfel, ofițerii de urmărire penală și procurorii urmează să analizeze dovezile și să decidă asupra acțiunilor ulterioare”.

Amintim că, un șef de secție de la Institutul Oncologic a fost reținut de CNA și procurorii anticorupție pentru o mită de 2000 de euro.

Potrivit denunțătorului, șeful de secție ar fi pretins de la el 2000 de euro pentru a asigura internarea unui bolnav de cancer și a urgenta începerea tratamentului oncologic. Discuția ar fi avut loc pe 11 februarie curent în biroul medicului, după care a fost sesizată conducerea instituției medicale și, respectiv, CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, șeful de secție, care este persoană publică, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 15 ani.

De menționat că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată, până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

În acțiunile lor, PA și CNA au fost sprijinite de conducerea Institutului Oncologic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata