Șeful unei secții din cadrul SRL ,,Chișinău-Gaz”, condamnat pentru luare de mită

0

 La 03 noiembrie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat sentința în cauza penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile șefului sectorului de exploatare gaz Buiucani din cadrul SRL ,,Chișinău-Gaz”, învinuit de săvârșirea infracțiunii de luare de mită (art. 333 alin.(1) din Codul penal).

Cauza penală a fost pornită în luna mai 2023, de către Centrul Național Anticorupție, în temeiul unui denunț, iar potrivit materialelor, inculpatul, fiind în funcția  de șef de sector exploatare gaz  Buiucani din cadrul SRL ,,Chișinău-Gaz”, exercitându-și atribuțiile de serviciu, a depistat conectarea neautorizată a domiciliului denunțătorului la rețeaua de gaze naturale. Respectiv, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile și a nu demara procedura de aplicare a sancțiunilor și penalităților, a pretins și primit de la denunțător suma de 5000 euro, fiind reținut în momentul primirii banilor.

Judecarea cauzei a durat 5luni, inculpatul recunoscându-și vina de comiterea faptei incriminate și, la cererea sa, cauza penală a fost examinată în baza probelor administrate la faza de urmărire penală.

Astfel, prin sentință din 03 noiembrie 2023, instanța a recunoscut inculpatul vinovat de comiterea infracțiunii de luare de mită, stabilindu-i o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 125 000 lei, cu privarea dreptului de a ocupa funcții în instituțiile de stat și organizații comerciale pe un termen de 2 ani.

Totodată, instanța a dispus trecerea mijloacelor bănești în sumă de 5000 euro, care constituie obiectul mitei, în bugetul de stat după definitivarea sentinței.

Sentința poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata