Stare de alertă în Israel: Armata trimite soldați în Tel-Aviv

0

Forțele de apărare israeliene trimit soldați la Tel Aviv, pentru a întări prezența poliției în această zonă, pe fondul creșterii numărului de acte teroriste.

Ministrul apărării, Yoav Gallant, a decis această mutare în urma unor evaluări de securitate, a anunțat luni armata, potrivit publicației israeliene Jewish News Syndicate.

Măsura a fost luată după ce un turist italian a fost ucis, iar alți șapte cetățeni străini au fost răniți, vineri seară, într-un atac cu mașină-capcană în centrul Tel Avivului.

Teroristul, identificat ca fiind arabul israelian Yousef Abu Jaber, în vârstă de 45 de ani, din Kafr Qasim, la 20 de kilometri est de Tel Aviv, a intrat cu vehiculul său în mulțimea de pe o promenadă aglomerată aflată la malul mării, în inima orașului.

Persoana decedată a fost identificată ca fiind Alessandro Parini, în vârstă de 35 de ani, din Roma.

În cursul zilei de vineri, Maia Dee, în vârstă de 20 de ani, și Rina Dee, în vârstă de 15 ani, au fost ucise într-un atac terorist palestinian în Valea Iordanului.

Atacul, care a rănit-o grav și pe mama surorilor, Lucy, a avut loc vineri pe autostrada Route 57, în apropiere de intersecția Hamra. Potrivit unei anchete militare, teroriștii au deschis focul asupra vehiculului în care se aflau surorile Dee, care s-au prăbușit pe acostamentul drumului. Teroriștii s-au apropiat apoi de mașină și au ciuruit-o cu aproximativ două duzini de gloanțe.

Decizia Armatei Israelului vine, de asemenea, pe fondul unor tensiuni sporite cu Fâșia Gaza, controlată de Hamas, dar și în urma tensiunilor cu Libanul, controlat de Hezbollah, precum și cu Siria.

Teroriștii din Fâșia Gaza au tras 44 de proiectile, inclusiv rachete și rachete antiaeriene, spre sudul Israelului, în cursul nopții de joi spre vineri. Avioanele forțelor aeriene israeliene au răspuns lovind peste 10 ținte ale Hamas din enclava palestiniană, inclusiv situri de fabricare a armelor și tuneluri de atac.

De asemenea, armata a lovit active ale Hamas aflate în sudul Libanului, după ce gruparea teroristă palestiniană a lansat joi 34 de rachete din Liban spre nordul Israelului.

Duminică, armata israeliană a lovit ținte din Siria, ca răspuns la cele șase rachete lansate spre Platoul Golan. Printre țintele israeliene s-au numărat un complex militar al Diviziei a 4-a blindate de elită a Forțelor Armate Siriene, sisteme radar militare și posturi de artilerie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata