Tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat – un cetățean al Turciei documentat

0

Direcția Regională Vest documentează un cetățean turc, în vârstă de 36 de ani pentru tentativă frauduloasă de trecere a frontierei de stat. Incidentul a avut loc la data de 18 iunie 2024, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni, în imediata apropiere de Podul Eiffel.

La data de 17 iunie 2024, cetățeanul turc a intrat în Republica Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău. Având intenția de a ajunge în Uniunea Europeană, acesta a luat trenul Chișinău-Iași, dar neavând viză pentru statele europene, autoritățile române i-au refuzat intrarea și l-au returnat pe teritoriul Republicii Moldova cu următorul tren.

La scurt timp, acesta a fost identificat în proximitatea Podului Eiffel, la o distanță de aproximativ 50 de metri de linia frontierei, încercând să treacă ilegal frontiera de stat. Datorită măsurilor de supraveghere și intervenției operative a polițiștilor de frontieră din zona de competență, tentativa de trecere ilegală a fost dejucată înainte de a fi consumată.

În cadrul audierilor, cetățeanul străin a declarat principalul său obiectiv era de a ajunge în Uniunea Europeană.

În prezent, persoana în cauză a solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova. Investigațiile pe caz continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata