Trei permise de conducere falsificate, depistate în ultimele 12 ore

0

Alți trei cetățeni străini, cercetați pentru uz de fals în acte. Incidentele au fost semnalate în ultimele 12 ore, în punctele de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, Cahul și Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Astfel, în cadrul controlului, polițiștii de frontieră au depistat trei permise de conducere, cu semne clare de falsificare. Documentați sunt un cetățean al Ucrainei și altul al Siriei – ambii fiind șoferi și un cetățean al Turkmenistanului, prezent la trecerea frontierei în calitate de pieton.

La audieri, cetățenul Ucrainei a declarat că ceva timp în urmă și-ar fi pierdut permisul de conducere și ar fi apelat la serviciile unui intermediar, pentru a-și perfecta un alt permis. Cetățeanul Siriei, care deține și cetățenia Republicii Moldova, a mărturisit că și-ar fi comandat actul pe rețelele de socializare, în schimbul a 100 de dolari. 

A testat vigilența polițiștilor de frontieră și cetațeanul din Turkmenistan, care a ascuns în geanta de mână permisul de conducere, eliberat de autoritățile de baștină pe numele său. Actul consemna semne rezonabile de falsificare. Pentru acest document ar fi achitat 50  de dolari.

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează faptele sub aspectul de comitere a infracțiunii prevăzută de art.361/al.1 Cod Penal al RM. Documentele falsificate au fost ridicate și vor fi transmise la Direcția Expertiza Documentelor a IGPF, pentru expertiză.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata