Un an de război: Parlamentul Republicii Moldova alături de poporul ucrainean

0

Deputații Ion Groza, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și Oazu Nantoi, președintele Grupului de prietenie cu Ucraina vor participa astăzi, la Kiev, la evenimentele dedicate unui an de război declanșat de către Rusia împotriva Ucrainei, organizate de Rada Supremă a Ucrainei.

În seara zilei, începând cu ora 19.00, scuarul Parlamentului va fi iluminat, pe parcursul întregii nopți, în culorile drapelului Ucrainei, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, iar iluminatul decorativ al clădirii Parlamentului va fi deconectat.

De la declanșarea războiului din Ucraina, acum un an, Parlamentul a fost constant alături de poporul ucrainean și a transmis mesaje de pace. Pe parcursul anulului, peste 400 de refugiați ucraineni au vizitat instituția parlamentară – copii, tineri, femei, fiind implicați în zeci de activități. Au fost organizate expoziții de desene ale copiilor refugiați din Ucraina, inclusiv cu vânzare în scop caritabil. De Ziua internațională a păcii, 43 de copii din Republica Moldova și Ucraina au pictat împreună simbolurile și emoțiile păcii, ghidați de artista plastică Valeria Barbas. Alături de copiii din Republica Moldova, copiii refugiați și mamele lor au participat la programul de activități organizate de Parlament cu ocazia Zilei Europei și a Zilei internaționale a ocrotirii copilului. Despre situația refugiaților din țară s-a discutat la audierile și mesele rotunde organizate de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică și Comisia administrație publică și dezvoltare regională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata