Veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei care vor purta de 9 Maia Panglica ”Sf. Gheorghe”, vor fi amendați, spune șeful IGP

0

Poliția a primit indicații să amendeze toate persoanele, chiar și veteranii, care vor purta în ziua de 9 Mai Panglica ”Sf. Gheorghe” scoasă în afara legii de guvernarea de la Chișinău. Despre aceasta a anunțat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, într-o intervenție la postul public de televiziune.
”Poliția va acționa exact cum prevede cadrul normativ. Fără devieri. Fiecare angajat din rândul polițiștilor cunosc foarte bine care este norma ce reglementează interzicerea aprobată recent de Parlament”, a declarat Cernăuțeanu.
Întrebat dacă oamenii legii vor amenda și veteranii celui de-al Doilea Război Mondial care vor purta Panglica ”Sf. Gheorghe”, șeful IGP a răspuns: ”Se realizează printr-un proces de constatare a faptei respective care se documentează în procesul unei documentări contravenționale. Se fixează toate circumstanțele. dacă este posibilitatea reală de a documenta cazul la fața locului, aceasta se realizează imediat acolo”.
Șeful Poliției a precizat că de amendă nu va scăpa niciun cetățean și, totodată, și-a exprimat speranța că evenimentele din 9 Mai se vor desfășura fără tensionări.
”Indiferent de ce număr de cetățeni vor fi, există modalitatea și posibilitatea de documentare, fixare a acestor încălcări, ca, ulterior, ele să poată fi examinate într-o procedură contravențională. Exact ca și alte tipuri de contravenții”, a spus Cernăuțeanu.
Amintim, președintele Maia Sandu a declarat că cetățenii vor plăti dur dacă vor continua să poarte Panglica ”Sfântul Gheorghe” după scoaterea acesteia în afara legii. Declarația a fost făcută după anunțul promulgării legii care interzice un șir de însemne, asociate, în opinia autorităților, cu războiul din Ucraina. Pedeapsa pentru aceasta prevede amendă de până la 9000 de lei sau muncă în folosul comunității de la 30 la 60 de ore pentru persoanele fizice, iar în cazul persoanelor juridice sancțiunea se ridică până la 18000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata