În cadrul discuțiilor, Chiril Gaburici l-a informat pe Volodymyr Tulin care sunt prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru acest an. Printre acestea, ministrul a menționat asigurarea securității energetice a țării, inclusiv prin finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău, stabilirea tarifelor echilibrate pentru energia electrică, conform metodologiei de calcul aprobată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, precum și dezvoltarea infrastructurii rutiere, atragerea investițiilor străine în diferite sectoare.
La rândul său, reprezentantul FMI în țara noastră a salutat acțiunile Guvernului menite să contribuie la dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova și a reconfirmat sprijinul FMI pentru implementarea reformelor în diferite domenii, inclusiv în cel economic, relevă serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.
Începând cu anul 1993, Moldova a beneficiat de următoarele acorduri cu FMI pentru susţinerea programelor de ajustare economică ale autorităţilor: Mecanismul de finanţare compensatorie şi excepţională (CCFF), Mecanismul finanţării reformelor structurale (STF), acordurile Stand-by (SBA), Mecanismele de finanţare lărgită (EFF) şi Mecanismele de reducere a sărăciei şi creştere economică (PRGF) - din 2009 numite Mecanisme de creditare lărgită (ECF). În 2009, Moldova a beneficiat, de asemenea, de o alocare unică de drepturi speciale de tragere (DST) în valoare de 117,71 milioane DST.
Suma totală a creditelor neachitate acordate de FMI a constituit 261,3 milioane DST (cca 370 milioane dolari SUA) la finele lunii octombrie 2017.