O fetiță de opt ani a primit Diploma de Onoare a președintelui Republicii Moldova
20 Martie 2018 21:02
Astăzi, Igor Dodon a conferit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova, Ecaterinei Caraman, în vârstă de 8 ani și profesoarei ei de pian, Larisa Jar.

Astfel, în semn de înaltă apreciere a talentului și dăruirii sale artistice, pentru promovarea artei muzicale și ca exponent al tinerei generații de instrumentiști, șeful statului a conferit Diploma de Onoare elevei Liceului-Internat Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, Ecaterina Caraman. În perioada ultimilor ani, pianista a reprezentat Republica Moldova la peste 15 concursuri internaționale de pian, la majoritatea din ele ocupînd locuri de frunte.

De asemenea, pentru contribuție personală la valorificarea potențialului artistic al tinerilor pianiști și înaltă măiestrie profesională, Igor Dodon a conferit Diploma de Onoare doamnei Larisa Jar, șef de catedră la Liceul-Internat Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”.

Șeful statului a decis ca prin intermediul Fundației de Binefacere „Din Suflet” să o susțină pe Ecaterina pentru a participa în această săptămînă la Concursul Internațional de Pian din orașul Iași, România, iar în luna mai 2018 - la unul din cele mai prestigioase Concursuri Internaționale de Pian din Italia, în orașul Veneția.

Igor Dodon i-a urat succes micuței și a reiterat că, va susține și va promova și în continuare tinerii talentați din toate domeniile, precum și cei care promovează imaginea Republicii Moldova în lume.

Comentarii: 0  
 
TAGURI