Chiril Gaburici: „Participarea Republicii Moldova la Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020” trebuie să fie un succes”
10 Mai 2018 19:31
„Participarea Republicii Moldova la Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020” trebuie să fie un succes. Acest eveniment este mai mult decât o simplă expoziție, reprezintă o oportunitate de promovare a țării și de intensificare a schimburilor comercial-economice, științifice, tehnologice”. Afirmația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în timpul vizitei la „Expo Dubai 2020”, acolo unde urmează să fie amplasat și pavilionul Republicii Moldova.

 

În cadrul întrevederii bilaterale cu ministrul de Stat al Emiratelor Arabe Unite pentru Cooperare Internațională și director general al Biroului Expo Dubai 2020, Reem Al Hashimi, ministrul Chiril Gaburici a reiterat că participarea la această expoziție internațională este o oportunitate de a identifica noi parteneriate cu statele lumii, noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.

 

Reem Al Hashimy a menționat că Emiratele Arabe Unite sunt gata să ofere asistența și suportul necesar Guvernului și companiilor din Republica Moldova pentru a participa la Expo Dubai 2020, care, conform estimărilor organizatorilor, va fi vizitată de circa 25 de milioane de oameni din toată lumea.

 

Oficialii au discutat și despre oportunitățile de parteneriate de afaceri, precum și despre proiectele investiționale ale Republicii Moldova, care ar putea prezenta interes pentru oamenii de afaceri din EAU.

 

În acest sens, Chiril Gaburici a menționat că Guvernul de la Chișinău își concentrează eforturile pentru promovarea reformelor structurale eficiente, care contribuie la crearea unui climat de afaceri favorabil pentru atragerea investițiilor și promovarea exporturilor. De asemenea, ministrul a prezentat facilitățile oferite de țara noastră pe platforma zonelor economice libere, a parcurilor industriale și a parcului IT „Tekwill”.

 

La întâlnire au participat ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, și secretarul general de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iurie Ușurelu.

Comentarii: 0  
 
TAGURI