Asistență specializată pedagogilor, în vederea prevenirii situațiilor de abuz în școli și grădinițe
16 Februarie 2019 13:00
Autoritățile administrației publice locale Chișinău s-au autosesizat referitor la cazul de agresiune asupra unui copil, înregistrat la o grădiniță din capitală, transmite democracy.md.

Specialiștii de profil deja au acordat asistență psihologică copilului agresat, cât și părinților acestuia. De asemenea, autoritățile municipale (Centrului psiho-socio-pedagogic municipal) sunt pregătite cu personal calificat pentru a oferi asistență specializată, în vederea prevenii cazurilor de acest fel pe viitor.

De asistență vor beneficia: angajații din instituțiile de educație timpurie, școli și licee, precum și părinții copiilor, în vederea depășirii situațiilor de abuz, cât și consilierea eventualelor victime ale fenomenului enunțat.

De asemenea, Primarul general interimar al municipiului Chişinău a ieșit cu o reacție la acest subiect, condamnând cazurile de abuz în domeniul educației. Ruslan Codreanu a subliniat că violența față de copii nu poate fi tolerată, iar asemenea cadre nu pot fi parte a sistemului municipal de profil.

 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI