Detalii despre cei doi angajați ai INI, percheziționați azi-dimineață
12 Septembrie 2019 18:15
Cei doi angajați ai Inspectoratului Național de Investigații (INI) – un șef de direcție și un subaltern, au fost reținuți pentru că ar fi cerut mită de aproape 15 mii de euro de la un agent economic.

Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), subalternul a pretins banii de la antreprenor, susținând că poate influența asupra șefului său ca acesta să nu transmită materialele avute la examinare organului de urmărire penală pentru pornirea procesului penal pe faptul comiterii evaziunii fiscale de către agentul economic. După primirea mijloacelor băneşti, ultimul nu a fost tras la răspundere penală.

Perchezițiile de azi-dimineață au fost făcute în biroul de serviciu al șefului de direcție, la domiciliul și în autoturismele celor doi ofițeri.

Acțiunile procesuale au fost desfășurate în cadrul urmăririi penale inițiate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și corupere pasivă, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari. Cei doi angajați ai INI au fost reținuți și plasați în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Comentarii: 0  
 
TAGURI