Ministrul Ion Perju a promis agricultorilor suport și îmbunătățirea calității serviciilor locale
24 Ianuarie 2020 14:30
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion PERJU a efectuat o vizită de lucru în raioanele Căușeni și Ștefan Vodă în care au fost enunțate principalele probleme cu care se confruntă oamenii în localități.

Ministrul s-a întâlnit cu autoritățile publice locale din raionul Căușeni și au discutat despre prioritățile ministerului în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, pentru următoarea perioadă. De asemenea, reprezentanții administrației publice locale au fost interesați de proiectele de infrastructură, aprovizionare cu apă și canalizare în localități cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Fondul Ecologic Național.

După discuția cu autoritățile locale, ministrul s-a întâlnit cu producătorii agricoli din raion, care au prezentat rezultatele anului agricol, au nominalizat problemele cu care s-au confrunt.

Agricultorii au precizat că principala problemă este lipsa sistemelor de irigare, motiv din care înregistrează productivitate scăzută la hectar.

Totodată, tinerii fermieri au spus că au nevoie de suportul statului.

În a doua jumătate a zilei, ministrul s-a deplasat în raionul Ștefan Vodă, unde s-a întâlnit cu producătorii agricoli, agenții economici și autoritățile locale.

Ministrul Ion Perju a precizat că va negocia cu partenerii de dezvoltare pentru a beneficia de suport și a îmbunătăți calitatea serviciilor locale.

Comentarii: 0  
 
TAGURI