Terenul de joacă dăruit de Renato Usatîi oraşului Drochia a fost incendiat
13 Noiembrie 2015 12:30
Un teren de joacă pentru copii, oferit în dar de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, oraşului Drochia a fost vandalizat. Incidentul s-a produs în noaptea de 12 spre 13 noiembrie curent.

În acest sens, primarul oraşului Drochia, Nina Cereteu, a anunţat că incidentul s-a petrecut orientativ în jurul orei 23.30. Flăcările care au curpins terenul de joacă, amplasat în apropiere de biserică, au fost observate de câţiva locuitori care au chemat pompierii şi au stins focul.  Totuşi topoganul şi o parte a căsuţei din lemn au ars. Primarul de Drochia este convins că terenul de joacă a fost incendiat intenţionat, deoarece frunzele uscate din jurul complexului au rămas neatinse, în timp ce unele elemente ale terenului de joacă au fost mistuite de flăcări.

“Îmi pare foarte rău de ceea ce am văzut şi mă doare sufletul de cele întâmplate! Sunt absolut sigură că a fost o acţiune intenţionată cu scopul de a mă intimida şi a pune presiune psihologică, atât asupra Primăriei, cât şi a mea personală. Este şi o încercare a pune presiune asupra  Partidului Nostru, din care fac parte, cât şi asupra lui Renato Usatîi, terenul de joacă fiind un cadou din partea acestuia la Hramul Oraşului.

Îmi pare rău ca tot copiii sunt acei care vor suferi pentru că nu vor avea unde să se joace din cauza acestui act de vandalism. Dar vreau să menţionez că acei care au facut-o nu vor obţine ce au vrut, voi continua acţiunile şi activităţile începute în scopul stabilirii legalităţii şi dreptăţii!”, a declarat primarul de Drochia, Nina Cereteu.

Nina Cereteu susţine că poliţia a întocmit un proces verbal, dar primarul are dubii că incidentul va fi investigat pentru a fi găsiţi vinovaţii.

„Cu părere de rău, poliţia nu a manifestat până acum mare interes faţă de incidentele legate de intimidarea partidelor de opoziţie ”, a spus Nina Cereteu.

„În ultima perioadă, Nina a fost ameninţată în permanenţă din cauza pieţii, pe care i-a restituit-o oraşului. Mai mult de 20 de ani, această piaţă „a fost mulsă” de oricine dorea. Bugetul local era lipsit de milioane de lei. Acum, incendiind terenurile de joacă care le-am dăruit copiilor, ei ne-au declarat război?! Vor primi piaţa înapoi doar după moartea mea. Sunt nişte ticăloşi”, a mai spus Usatîi.

Comentarii: 0  
 
TAGURI