VIDEO // Tinerii suspectaţi de omorul taximetristului din Bălţi au fost reţinuţi
29 Ianuarie 2016 15:30
Doi tineri cu vârste cuprinse între 25 și, respectiv, 27 de ani, domiciliați în satul Nișcani, raionul Călărași, au fost reținuți de poliție fiind suspectați de omorul unui taximetrist din municipiul Bălți, informează Democracy.MD.  

Incidentul s-a produs în seara zilei de 12 decembrie 2015, pe traseul Bălţi-Sîngerei. Suspecţii au consumat băuturi alcoolice la o stână din apropierea municipiului Bălți, după care au hotărât să meargă în satul Cubolta, raionul Sîngerei, la o cunoștință de-a lor. Cei doi indivizi au stopat o mașină de taxi de model „Dacia Logan”. 

Având scopul de a răpi automobilul, aceștia au  omorât taximetristul în vârstă de 43 de ani, înjunghiindu-l cu un obiect ascuțit în regiunea gâtului, după care l-au aruncat în câmp. Apoi, suspecții au accidentat mașina, abandonând-o în apropierea satului Gura Căinarului, raionul Florești, fiind depistată de poliție la 16 decembrie 2015. 

Ca urmare a investigațiilor întreprinse de către forțele de ordine, la 28 decembrie 2015, în extravilanul satului Cubolta, raionul Sîngerei a fost depistat un craniu de origine umană și fragmente de haine,  care s-au dovedit că aparțin victimei. 

La 25 ianuarie curent, angajaţii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Inspectoratul de Poliție Rezina, au reţinut persoanele suspecte în comiterea acestei infracţiuni. Aceștia, nu sunt la prima abatere de la legea, anterior, condamnați pentru furt și viol.

Interogați de poliție, bănuiții și-au recunoscut vina pe deplin.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 al 2 Cod penal al RM.
Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Omor intenționat", riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 20 de ani sau detenție pe viață.

Comentarii: 0  
 
TAGURI