Președinta Maia Sandu, în vizita oficială din Cehia: „Extinderea Uniunii Europene este o investiție în securitatea întregului continent”

0

Șefa statului se află astăzi în vizită oficială în Republica Cehă, la invitația Președintelui Petr Pavel. În timpul vizitei sale, Președinta a menționat că în paralel, în capitala cehă se desfășoară mai multe evenimente care aduc Moldova și Cehia mai aproape. În aceste zile, în capitala cehă, se desfășoară cea de-a 5-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe, un for al oamenilor de afaceri din ambele țări, iar Teatrul Național „Mihai Eminescu” participă la Palm Off Fest, festivalul teatrelor din Europa Centrală și de Est. 

„Evenimentele din această săptămână sunt o dovadă a unei relații bilaterale apropiate și călduroase. Cu Președintele Pavel am discutat cum să aprofundăm cooperarea economică. Am exprimat speranța că Moldova va rămâne în continuare o prioritate a asistenței cehe”, a declarat Președinta.

Șefa statului a mai menționat: „în discuția cu omologul meu ceh, am reconfirmat viziunea noastră comună că extinderea Uniunii Europene este o investiție în securitatea întregului continent. Moldova este recunoscătoare Cehiei pentru susținerea parcursului nostru european.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata