Victoria Furtună cere Maiei Sandu daune morale de un milion de lei

0

Procurorul anticorupție Victoria Furtună a cerut de la președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, un milion de lei drept daune morale pentru „defăimare intenționată”. Aceasta susține că banii urmează a fi donați copiilor orfani, dar și vârstnicilor aflați la azil. Anunțul a fost făcut de Furtună într-o postare pe Facebook.

„Cu cât este mai înaltă poziția în stat – cu atât mai mare trebuie să fie responsabilitatea pentru tot ceea ce faci și ce spui. Funcția de președinte a țării nu conferă permisiunea de a face declarații false, lipsite de dovezi pentru a denigra intenționat pe cineva”, scrie Victoria Furtună

Potrivit ei, nu este prima dată când „Maia Sandu procedează astfel în raport cu diferite persoane”. Totuși, spune Furtună, cu ea „așa ceva nu va trece”. 

Drept urmare, procurorul anticorupție a solicitat în cererea prealabilă expediată ieri, 25 martie, pe numele Maiei Sandu, un milion de lei pentru defăimare intenționată.

„Din start am menționat în cerere că banii vor fi direcționați în egale părți către una dintre casele de copii și unul dintre azilurile de bătrâni, pe care le vom alege împreună cu voi”, a mai adăugat Victoria Furtună. 

După 18 ani de activitate în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), Victoria Furtună a anunțat că demisionează din funcția de procuror.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a venit cu o reacție la acuzațiile procurorului.

De asemenea, Procuratura Anticorupție a venit cu percheziții și unele precizări în urma acuzațiilor lansate de procurorul Victoria Furtună, care a anunțat totodată că demisionează din cadrul instituției.

Mai mult, potrivit Veronicăi Mihailov-Moraru, plecarea Victoriei Furtună din sistem ar avea legătură cu evaluarea integrității și eticii profesionale, care începe în curând la procuraturile specializate.

Foto: Facebook/Victoria Furtună

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata