În Moldova va fi deschis Oficiul de țară al Oficiului Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiecte

0

R. Moldova va beneficia de expertiză internațională în domeniul managementului proiectelor strategice de infrastructură, în urma deschiderii Oficiului de țară al Oficiului Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiecte (UNOPS).

La ședința de astăzi, 12 iulie, a Comisiei politică externă și integrare europeană, a fost aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și semnării unui Acord în acest sens.

Acordul are drept scop deschiderea Oficiului de țară al UNOPS în R. Moldova în baza rezoluției Adunării Generale ONU, precum și stabilirea condițiilor similare ca și pentru oficialii Națiunilor Unite asupra persoanelor care prestează servicii sau activităților, proprietăților, fondurilor și 犀利士 activelor UNOPS.

Potrivit autorităților, parteneriatul de cooperare dintre R. Moldova și UNOPS va avea drept rezultat asigurarea respectării principiilor bunei guvernanțe în gestionarea proiectelor de dezvoltare regională. Pentru asta, vor fi consolidate capacitățile de utilizare eficientă a fondurilor publice și internaționale. Totodată, se va accelera procesul de integrare europeană prin implementarea proiectelor pe diferite domenii.

De menționat că, în anul 2022, a fost aprobat Programul de Cooperare dintre Republica Moldova și ONU pentru perioada 2023 – 2027. Acesta presupune inclusiv angajamentul R. Moldova de încheiere a cadrului juridic bilateral cu unele entități ONU, printre care și UNOPS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata