CNAM: Au fost create condiții mai bune în SR Soroca
24 Decembrie 2018 16:10
Compania Naţională de Asigurări în Medicină continuă să fie alături de cetățeni prin contribuțiile sale în reparaţia capitală a sistemului de electricitate în Secţia boli interne a Spitalului raional Soroca. Aceasta a fost inaugurată vineri, 21 decembrie, după renovare capitală, transmite democracy.md cu referire la politics.md.

Lucrările la sistemul de electricitate, pentru care CNAM a alocat circa 238 de mii de lei, au vizat schimbarea tuturor cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, corpurilor de iluminat şi a panourilor electrice. “Datorită contribuţiei CNAM, am reuşit să asigurăm calitatea şi siguranţa alimentării echipamentelor pe care le utilizăm pentru salvarea vieţii pacienţilor. Ne bucurăm că în prezent instalaţiile electrice corespund tehnologiei de ultimă generaţie”, susţine Angela Rusnac, directorul SR Soroca.

În Secţia boli interne au fost reparate capital şi tavanul, pereţii, podeaua, au fost schimbate uşile, ferestrele, grupurile sanitare şi reţelele termice. Aceste lucrări de reparaţie au costat în total peste 1 milion 370 de mii de lei, bani alocaţi de Consiliul judeţean Buzău, România, şi Consiliul raional Soroca.

Prezentă la inaugurare, Ella Ursu, directorul adjunct al Agenţiei teritoriale Nord a CNAM, a menţionat că îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru cadrele medicale, crearea condiţiilor de cazare şi tratament pentru pacienţi reprezintă aşteptările CNAM în urma alocării banilor din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al companiei. „În acest mod, creşte calitatea serviciilor medicale prestate, contractate de CNAM”, a subliniat Ella Ursu.

La ceremonia de deschidere a secţiei au participat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, preşedintele raionului Soroca, consilieri raionali, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, precum şi cadre medicale, pacienţi.

În ultimii patru ani, în Secţia boli interne a SR Soroca au fost tratate circa 10 000 de persoane.

Comentarii: 0  
 
TAGURI