Vlad Plahotniuc a prezentat oportunitățile de investiții în Moldova, în fața unor importanți oameni de afaceri din SUA
5 Mai 2016 13:25
Prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, își continuă vizita de lucru în Statele Unite ale Americii. Dimensiunea pe care se vor axa întrevederile ulterioare cu oficiali și oameni de afaceri americani vizează atragerea investiţiilor străine în Repubilca Moldova şi dezvoltarea parteneriatelor în domeniile-cheie ale Republicii Moldova, comunică Democracy.MD.

În acest context, Vlad Plahotniuc s-a întâlnit în Houston, Texas, cu o importantă comunitate a oamenilor de afaceri americani, cărora le-a prezentat oportunităţile de investiţii în Republica Moldova. El a menţionat determinarea guvernării de a asigura stabilitate economică, dezvoltarea imediată a unor proiecte de anvergură pentru infrastructură, precum şi facilităţile oferite de stat prin parteneriatele public private, zonele economice libere, parcurile industriale ş.a.

La rândul lor, oamenii de afaceri americani, printre care Chuck Davidson, membru al Comisiei pentru Investiţii a Quantum Energy Partners, Neil Bush, om de afaceri şi investitor american, fratele fostului preşedinte american George W. Bush, Robert Underbrink, preşedinte al King Ranch Incorporated, s-au arătat interesaţi în mod special de situaţia din agricultură şi din domeniul energetic, iar la finalul întrevederii au promis că vor da curs invitaţiei lui Vlad Plahotniuc de a vizita Republica Moldova, pentru  se convinge de potenţialul acesteia.

Totodată, având ca obiectiv susţinerea unor parteneriate noi pentru dezvoltarea domeniilor cheie ale statului, Vlad Plahotniuc a vizitat Institutul Baker pentru Politici publice al Universităţii Rice, din Texas. Acolo a avut o întrevedere cu Edward P. Djerejian, directorul Institutului Baker, unul dintre cele mai importante centre analitice pentru politici publice din Statele Unite ale Americii şi din lume.

„Sper ca această discuţie pe care am avut-o la centrul analitic Baker Institute să genereze noi colaborări cu ţara noastră, cu atât mai mult cu cât Edward P. Djerejian, armean de origine, nu este deloc străin de preocupările regiunii”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Menționăm că Institutul Baker a fost fondat de către James Baker III, primul secretar de stat american care a vizitat Republica Moldova după proclamarea independenţei. Centrul analitic desfăşoară programe axate pe creşterea economică a pieţelor aflate în curs de dezvoltare, precum şi programe de cercetare în domeniile energetic, al sănătăţii, rezolvarea conflictelor, politica fiscală a cheltuielilor. Institutul colaborează cu experți din mediul academic, guvernamental, mass-media, de afaceri și cu organizații non-guvernamentale din SUA, iar din consiliul de conducere al institutului de consilieri fac parte William Barnett, Colin Powell, Madeleine Albright.

Comentarii: 3  
Daniel 5 Mai 2016 15:45
0 (0)
Nu știu ce urmează, dacă acești oameni de afaceri vor încerca să investească în RM sau să deschidă aici afaceri, dar una e clar, intenția lui Plahotniuc este de a stabili relații cu persoane care pot fi utile pentru RM cît și invers, astfel să se formeze un mediu de dezvoltare, în care factorul internațional va juca un rol important.
Țăran 5 Mai 2016 17:34
0 (0)
După cum cunoaștem Vlad Plohotniuc este un bun manager și un om de afaceri care și-a ridicat afacerile fără a deține vre-o funcție! Doar un om cu capacități dezvoltate în domeniu afacerilor și cu ajutorul unui stat suprem poate să dezvolte țara!
Viorel 5 Mai 2016 18:11
0 (0)
Cit suport nu ar primi Republica Moldova din partea partenerilor externi, nimic nu-i mai de pret decit noi investitori. Acestia daca vin atunci vin pentru o perioada lunga de timp, astfel aducind locuri de munca bine platite si stabilitate. Deci Plahotniuc stie el ce face...
 
TAGURI