Cutremur în Poliția din Rîșcani! Vicecomisarul şi şeful Poliţiei Criminale, reţinuţi de ofițerii CNA
27 Iunie 2016 11:33
Vicecomisarul şi şeful Poliţiei Criminale ai Inspectoratului de Poliţie Râşcani au fost reţinuţi aseară de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA. Ambii sunt bănuiţi de abuz în serviciu, exprimat prin lipsa de acţiuni prompte în investigarea dublului omor, înregistrat la începutul săptămânii trecute. 


Duminică, un grup format din procurori anticorupţie, ofiţeri CNA şi ofiţeri SPIA a efectuat mai multe acţiuni de urmărire penală la Inspectoratul de Poliţie din Râşcani. În urma audierilor, cei doi şefi au fost reţinuţi, fiindu-le înaintată bănuiala de abuz în serviciu. 

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă amendă de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Bărbații sunt reţinuţi pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA.

Democracy.MD precizează că Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat în urma informaţiilor, apărute în presă, precum că angajaţii Inspectoratului de Poliţie Râşcani nu ar fi interprins măsurile necesare pentru investigarea operativă a omorului celor doi tineri din Nihoreni, raionul Râşcani, produs la 19 iunie curent.

Mai mult, patru persoane din cadrul IP Râşcani au fost suspendate din funcţie, pe perioada anchetei, printr-un ordin al conducerii Inspectoratului General al Poliţiei.

Comentarii: 0  
 
TAGURI