Economia americană a înregistrat cel mare ritm de creștere economică 
28 Iulie 2018 15:20
Economia americană a înregistrat cel mare ritm de creștere economică din ultimii patru ani. În trimestrul doi, PIB-ul SUA a crescut cu 4,1% în estimare anuală, transmite Democracy, cu referire le mesaj.md.
Factorii principali care au contribuit la accelerare economiei americane sunt creștere cheltuielilor de consum și majorarea exporturilor, ca urmare a dorinței firmelor din SUA să livreze pe piețe externe o cantitate mai mare de produse, înainte de intrarea în vigoare a noilor tarife comerciale cu China.
 
Președintele SUA, Donald Trump, a calificat această creștere drept una minunată și a spus că este o confirmare a faptului că politicile sale aduc rezultate. Potrivit lui, un rol important în acest proces l-au jugat relaxarea fiscală, procesul de deregulare, creșterea cheltuielilor guvernului și negocierile comerciale.
 
În SUA , creștere economică de peste 3% nu a fost atestată din 2005, dar economiștii consideră că acest lucru va fi posibil în 2018, în mare parte datorită creșterii cheltuileilor publice și reducerii impozitelor în sumă totală de 1,5 mii de miliarde de dolari. Ca urmare, companiile și familiile au mai mulți bani pe care să îi cheltuiască.
Comentarii: 0  
 
TAGURI